Op het gebied van deze voedingsleer (o.a. Orthomoleculair) zijn inmiddels zeer veel wetenschappelijk publicatie verschenen. Al moet ik zeggen, we hebben veel te danken aan wetenschap, maar ook veel is er aan onder door gegaan en kapot gemaakt. Denk hierbij aan ons ei en het gezonde vet. 

Door een fout in de wetenschap, kwamen we vet tekort en werden we te dik. Mijn motto is dan ook, " kennis ervaring is ook een wetenschap", misschien wel de beste, omdat ieder mens uniek is en men niet alles over 1 kan kan scheren.

Ik heb dan ook meer vertrouwen in wat de natuur mij schenkt omdat wij mensen hier onderdeel van uit maken. Je moet alleen weten hoe het weer werkt. Orthomoleculaire voeding is erop gericht de lichaamscellen te voorzien van de juiste bouwstoffen/brandstof in de optimale hoeveelheid. Dit is per persoon anders, daarom houd ik van eclectisch aanpak, dit houdt in dat; " ik verschillende leefstijlen hanteert of mix”. Maar de basis blijft altijd het zelfde in de natuurlijke schijf van 5

 

Indien het juiste voedingsprogramma door de jaren heen consequent wordt volgehouden, kan er veel bereikt worden. De algehele gezondheidstoestand en conditie zal stijgen. Ook op de oude dag zal men nog redelijk gezond zijn. Echter het langer termijn effect zal door de jaren heen pas echt merkbaar zijn. Het consequent volhouden van je natuurlijke leefwijzen is dus van belang. Dit verbeterende natuurlijke systeem kan het lichaam op lange termijn steeds beter beschermen en optimaal gezond houden.

 

Voor wie is deze blijvende leefstijl geschikt? Voor mensen die hun leefpatroon radicaal blijvend willen omgooien. Voor mensen met veel wilskracht en doorzettingsvermogen, voor mensen die positief in het leven staan, voor mensen die een blijvend verbetering in kwaliteit van leven willen, voor mensen die geduld hebben. Ben jij deze persoon en wil jij een zo natuurlijk mogelijke leefstijl? Neem dan contact op met praktijk Natuurlijk Normaal.

 

Hoe ziet mijn Natuurlijk Normaal leefstijlprogramma eruit? 

Hiervoor zijn er 3 stappen nodig om het voedingsproces aan te passen;

  1. Bewustwording van het feit dat voeding maakt wie we zijn of willen zijn.
  2. Kennis vergaren van de juiste voeding (in overvloed).
  3. Toepassen van de kennis, ofwel het stapsgewijs invoeren van een dagelijks natuurlijke leefstijl patroon.

De 3 modules

  1. Detox stap.
  2. Je stofwisseling en lichaam weer in balans te krijgen. Je gewicht naar beneden te krijgen en om deze oer leefwijze weer in je systeem te krijgen, zonder mindfuck. Je leert veelzijdig te eten door middel van een eettabel met dag 1,2,3 en 4.
  3. Wanneer je op het gewenste gewicht bent gekomen, heb je je doel bereikt en leren we de 80-20 regel. Het behouden van je gewicht, hoe te sjoemelen en ons lijf fit te houden. Als het goed is heb je deze leefstijl nu helemaal in je systeem, dan moet een keer sjoemelen geen probleem meer voor je zijn. De kracht is om in je mensbrein te blijven om zo verleidingen te doorstaan. Je lichaam blijven voeden i.p.v. vullen.

Wanneer je je aanmeldt voor een eerste consult (intake), krijg je vooraf per mail vragenlijsten toegestuurd. Om een goed beeld te krijgen wordt er van je gevraagd deze lijsten goed in te vullen. Ook wordt er gevraagd om minimaal 3 dagen tot maximaal een week een dagboek bij te houden van je eet en drinkpatroon. Je ingevulde vragenlijsten en je bijgehouden eet en drinkpatroon mail je weer door naar mij.

 

Al deze vragen zijn nodig om een goed beeld te krijgen over het functioneren van jouw lichaam. Je dagboek over je eet en drinkgewoontes is om te kijken hoe je eet, vaak ook een bewust moment. We laten niks in voeding weg, wel vervangen we sommige voeding in een ander soort van voeding. 

Aan de hand van de vragenlijsten ga ik voor je aan het werk om een leefstijl plan voor je op te zetten. Dit vergt enige tijd en aandacht. Houd er rekening mee dat bijna altijd wordt geadviseerd om goede supplementen te gebruiken.