Wist je dat:

  • Slechts 12% van de mensen die zijn afgevallen na 3 jaar hun streefgewicht hebben weten te behouden?

  • Snel willen afvallen met een crash dieet een voorspeller is van toekomstige gewichtstoename?

  • Afvallen en het maken van gezonde keuzes een tweede natuur wordt als je eraan gewend bent?

  • De meeste mensen gezond willen eten maar geen tijd hebben om uitgebreid te koken?
OERSTERK

We leven als 'normale' mensen in een abnormale omgeving, ver van alles verwijderd. Wat eens zo normaal was, verse voeding van de natuur, oude religie, natuurlijke genezing, we zien dit alles nu als doorslaan, als abnormaal. Gewoonweg omdat we deze kennis niet meer bezitten, hierdoor zijn we fastfood, bewerkte voedingsproducten, bio industrie, reguliere zorg etc. als normaal gaan beschouwen, terwijl dit ons juist ziekt maakt en onnatuurlijk abnormaal is.   

Weten door te lezen.

Je hebt de leefstijlkennis nodig om dit veilig en efficiënt in je systeem te krijgen. Je gaat ook niet achter het stuur zitten zonder rij instructeur.  Een ommekeer in je leven kan door veel oorzaken komen. Een ervan is je gezondheid, dan besef je ineens ‘het roer moet om’. Dan zien we vaak dat men enthousiast zelfstandig aan een (beter) eetpatroon start, of een (crash) dieet gaan volgen. Dit laatste (crash dieet) zorgt op zijn beurt weer voor hormoonverstoring en afbraak van je lichaam.  Op den duur houdt men het toch niet vol. Hoe komt dit nu? 
Ons oerbrein zit ons ook vaak in de weg, het is moeilijk om in je mensbrein te komen.

De valkuil van vele is ook dat men, hoe goed bedoeld, vaak onwetend te werk gaat zonder die rij instructeur. Hierdoor kan het gebeuren dat je natuurlijke leefwijze eerder schaad dan goed doet. Je dus van de weg raakt, letterlijk. Juist omdat we onwetend of half voorbereid aan de slag gaan, kan men maar beter met een leefstijlcoach achter het stuur kruipen, zeker wanneer het om je gezondheid gaat. 

We mogen nooit vergeten dat we deel uitmaken van de natuur, helaas zijn we dat wel. We moeten ons vertrouwen in goede (onbewerkte) voeding weer gaan herontdekken. Dat valt niet mee want in deze huidige maatschappij word je constant de verkeerde kant opgetrokken. Je eet de verkeerde dingen, beweegt verkeerd en hebt te veel stress. Als je te lang tegen de natuurwetten ingaat, geeft je lichaam signalen af, die we te lang negeren met gevolgen. Quotes Drs. Richard de Leth "De natuur veroordeelt nietmaar werkt wel met natuurlijke consequenties".

We moeten ons realiseren dat door de synthetiseren van onze aarde en ons bewustzijn te veel negatieve bijwerkingen in ons lichaam-geest-zielssysteem aanwezig zijn. Hierdoor zijn we op het punt aangekomen dat er weinig kans nog is om de boel terug te draaien. Elektrosmog (PC, Wifi, mobiel enz) is niet meer terug te draaien. Toch kunnen we synthetisering - elektrosmog grotendeels voorkomen dat ons lichaam hier minder last van krijg, door middel van natuurlijk onbewerkt voedsel. Hippocrates (460-375v.C) de grondlegger reguliere geneeskunde, sprak toen uit 'laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding'. Tot en met de 19e  eeuw was de natuurgeneeskunde de gangbare reguliere geneeskunde. Dit veranderde halve wegen de 19e eeuw tot nu. En zijn we de weg totaal kwijt geraakt en zieker dan ooit.

Gelukkig zijn er pioniers, mensen die op zijn gestaan en die door hadden, dat het zo niet langer kan doorgaan. Pioniers van de 21ste eeuw zijn o.a. Amber Albarda, Richard de Leth, die zijn dokters jas aan de wilgen hing, Ralph Moorman van de hormoonfactor, Juglen Zwaan, maar ook Arts Henk Fransen, Cardioloog Remko Kuipers. Allemaal mensen die out of the box zijn gaan denken, voorbij regulier, eigenlijk weer terug gingen naar de bron. Een ware evolutie weer, klik hier en hier.

Maar het werkt alleen als jij en ik ervoor open staan om het rijke aanbod van juiste voeding weer aan te gaan nemen, weer binnen te laten, weer leert te begrijpen waarom. Je kan nog zoveel kennis hierover hebben, als je motivatie ontbreekt, kan je het schudden. Dan pakt de industrie ons weer in. Want uw vraagt, zij draaien, winst staat boven alles.

Deze weg heeft een lange adem nodig om deze (oer oude) leefstijl weer in ons systeem te krijgen. Als leefstijlcoach en adviseur kan ik u hier de nodige begeleiding bieden. Lees mijn website op je gemak door, spreekt deze leefstijl u aan, maak dan een afspraak.