Herkent je dit?

Het begon in 2010 toen ik het boek van Amber Albarda  ‘Eet jezelf mooi, slank en gelukkig’, ontdekte. Mijn ogen werden geopend, we zijn gewoon verleerd hoe we moeten eten. Ik paste haar leefstijl toe, geheel zelfstandig en met succes. Ik viel in een jaar 15 kilo af, joepie. Maar het vast houden….. ho maar. Dan kom je ook nog eens in de overgang en is het hek helemaal van de dam. Je leefstijl wordt weer modern te veel (foute) koolhydraten, te weinig (goede) koolhydraten groenten/fruit/kruiden-specerijen enz. Voor ik het wist was ik een maatje meer. Ik wist hoe het moest, had de kennis en ervan geproefd, maar als je motivatie zoekt raakt……………

Toen kreeg ik onder ogen het boek van Richard de Leth ‘OERsterk’. Hij bracht mij weer terug naar de oude bron, het OERdieet. Niks moderns aan en wat tot op de dag van vandaag nog het best bij de mens past. Weer kennis tot mij genomen, maar om je leefstijl weer zo in te delen…….oei, die motivatie en vooral die excuses. Nog maar even niet.

Ralph Moorman van de Hormoonfactor drong ook tot mij door. 3 personen die mij inspireerde met hun kennis om anders om te gaan met mijn leefstijl. Nog meer kennis………..

In mei 2017 was ik het zat, het roer moest om, nu goed om. Alleen kon ik mezelf er nu niet toe bewegen dit zelfstandig te doen. De leefstijl (orthomoleculair wijze) sprak mij het meest aan. Ik ging onder begeleiding aan de slag en met succes. Deze natuurlijke leefstijl is nog steeds geheel geïntegreerd in mijn eetpatroon. Ik voel mij blijer, fitter en energieke dan voor 2017, kijk dan heb je al een hoop gewonnen. Ook ben ik van maatje 44/46, naar 38/40 gegaan, 27 kilo lichter (nog steeds).

Dit alles heeft mij er toe aangezet om zelf de HBO opleiding Orthomoleculaire natuurvoedingsadviseur te gaan volgen. Waarom orthomoleculair?  Omdat voeding alleen niet genoeg is, vaak hebben mensen ook klachten, stukje medisch kennis is dan niet onbelangrijk.

In mijn praktijk ‘Natuurlijk Normaal' adviseer en begeleid ik mijn cliënten met mijn leefstijl plan ‘Natuurlijk Normaal’. Ook vind ik het belangrijk om te onderbouwen wat het belang is van goede voeding en waarom. Want wat eens geleerd is door onze voorouders, mag weer opnieuw herontdekken en toe gepast worden. Ik geef toe dit valt niet mee, ik spreek uit ervaring.

Ik ben trots dat ik deze uitdaging aan ben gegaan en het mijn leven heeft verrijkt. Dit heb ik ook te danken aan pioniers van leefstijlpatroon zoals,  Amber Albarda, Richard de Leth, Ralph Moorman en als laatste in de rij volg ik nu ook Juglen Zwaan.