Waarom  supplementen  als je je leefstijl omgooit?

Dit is geen dwingend gegeven, maar wil je je lichaam optimaal laten functioneren is het raadzaam dit op te volgen. Zie de afbeelding, je ziet een kapot watervat door verwering en dergelijke ontbreekt in het bovenste deel enkele duigen. Zie het lichaam als het watervat. Je kan nog zo natuurlijk normaal gezond gaan leven, maar als jouw lichaam hapert heeft het zeker de komende tijd versterking nodig. Stel we zouden alleen D versterken, dan zal de waterstand in het watervat nog steeds niet stijgen. Het blijft water vult niet genoeg aan. Laten we zeggen de start, goede voeding is D. Maar daar red je het niet mee om korte termijn. Het lichaam doet er vele malen langer over om te kunnen herstellen. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat alle duigen hersteld gaan worden. Als een systeem goed functioneert heb je lichaam

less is more nodig. Functioneert het niet, dan is het beter om dit aan te vullen met supplementen, anders duurt het te lang. Dit is dan ook niet haalbaar, je moet dan zoveel eten om dat doel te bereiken. Daarom het advies van supplementen.

Ik vind het lastig om mijn leefgewoontes om te buigen. In het begin zal je merken hoe lastig het is je dagelijkse boodschappen en eetpatroon te doorbreken. Daarom hebben we een 3 fase plan bedacht.  Je moet jezelf namelijk resetten, dat valt niet mee. Met behulp van het 3 fase plan trachten we je oerbrein te kraken, door middel van je mensbrein te stimuleren. Het is ook belangrijk dat je je verdiept in de materie die je ontvangt. Dit helpt om bij je bewust zijn te komen en voorgoed af te rekenen met je oude leefstijl.  

Is het duur al dat natuurlijk eten? Onthoudt, medicijnen zijn duurder. Maar in het begin zeker omdat je ook hierin een weg moeten vinden. Maar wat is duur als het om gezondheid gaat? Prioriteiten stellen is hierin raadzaam. Je kan echt heel goed op low budget gezond eten, je moet alleen de weg weten. En als je weer Natuurlijk Normaal kan eten, je lichaam weer natuurlijk functioneert, blijven snaai aanvallen ook weg. Minder trek in transvetten, snoep, koek en al dat soort fabrieksvoedsel. Die liggen straks niet of nauwelijks meer in je winkelwagen...... hou je zeker geld over.  

Eet ik wel lekker? De meeste mensen houden van lekker eten, ook ik. Maar ik eet nu lekkerder en gevarieerde dan ooit. Het wordt wel een uitdaging als je weinig lust, maar we blijven niet in de bonen, maar roeren de soep gewoon door.   

Kost het veel tijd? In het begin wel even, omdat het anders is moet het eerst in je systeem komen, maar later als je er vol in zit, zul je merken dat het eigenlijk niet echt meer tijd kost.  

Waar doen we niet aan? Aan light producten en zoetstoffen, half volle product, bewerkte producten en voeding.

Waarom? Light producten bijv. is veelal een dood product het is leeg, je lichaam haalt energie uit suiker, bij light producten wordt je lichaam gefopt, het wil energie uit iets halen waar niks in zit of bij zoetstof het niet herkend. Dit heeft gevolgen voor je lichaam, maar het verspilt ook nog eens energie dus je krijgt weer sneller honger, het verzadigd dus niet, dit geldt ook voor de half volle producten of minder vet etc. Gevolg is dat je weer gaat eten of snaaien, gevolg daarvan is, je wordt dikker, kans op diabetisch is aanwezig (bron).    We gaan er dus vol tegen aan. Ik ben dus geen voorstander van bovengenoemde, doe maar natuurlijk normaal. Hou het vooral simpel, laat je ook niet misleiden denk logisch na. Logisch is; hoe verder van de natuur hoe minder puur, je lichaam raakt overstuur. Hoe meer voedsel is bewerkt hoe minder ons lichaam er mee kan.   

Kan ik nu nooit meer snaaien? Echt wel, maar pas in programma 3, wanneer het streef gewicht is behaald. Dan gaan we naar de de 80/20 % regel, 80% Natuurlijk Normaal 20% natuurlijk abnormaal, leren we sjoemelen en krijgen we tips mee. Zo kan jij als normaal mens functioneren in een abnormale omgeving en met een goede mindset de verleiding weerstaan.