Hoe natuurlijk zijn de producten van dr. Vogel?

Gepubliceerd op 5 juni 2024 om 17:32

Je denkt bij homeopathie aan organisch toch? Niks is minder waar bij het merk van dr. Vogel.

Waar ik eens fan was van het product Utricalsin, is dit nu allang niet meer het geval. Ze hebben het product “verbeterd”, verbeterd met anorganische en natuurlijke aroma’s, dat noem ik geen verbetering. Persoonlijk vind ik dat dit niet thuis hoort in homeopathische middelen.

Zo ook in Molkosan (fruit), daar zitten natuurlijke aroma’s in, ieeeuuuww zo natuurlijk zijn aroma’s niet.

in 2018 had ik ze ivm utrcalsin hier op aangeschreven en kreeg keurig antwoord.

Het antwoord terug luidde:

De oude samenstelling van Urticalcin bevatte voornamelijk lactose als hulpstof. Lactose is om verschillende redenen vervangen door sorbitol en mannitol. De voornaamste reden is dat gebruikers met lactose-intolerantie, dit product nu ook kunnen gebruiken. Sorbitol en mannitol hebben de dragerfunctie van lactose overgenomen. Deze dragerfunctie is nodig om het extract in het tablet te verwerken. Daarnaast hebben we de focus van de doelgroep iets verbreed, namelijk het gebruik van Urticalcin bij kinderen, omdat vitamine D gebruik bij kinderen erg belangrijk is.

Door sorbitol en mannitol te gebruiken, zijn de tabletjes wat zoeter van smaak, waardoor ze door kinderen beter getolereerd worden. Sorbitol en mannitol zijn hiervoor gekozen omdat het allebei een plantaardig zetmeel is. De werkzame stof in alle producten van A.Vogel is altijd op 100% natuurlijke basis.

Daarnaast zijn er bij bepaalde toedieningsvormen hulpstoffen nodig om bijvoorbeeld een tablet in de maag of juist in de darmen uiteen te laten vallen. De naam hulpstoffen zegt het al, deze stoffen  zijn bedoeld om de werkzame stof optimaal te laten werken in het lichaam. A.Vogel is zeer kritisch op het gebruik van hulpstoffen en wij kiezen waar mogelijk dan ook  altijd voor natuurlijke en plantaardige hulpstoffen.
 

De toevoeging van vit D betekent dat we nu indicaties op de verpakking kunnen zetten en dat het product veilig is binnen EFSA wetgeving: Er is een Europese wet gepubliceerd over gezondheidsclaims. Deze bepaalt welke beweringen over gezondheidsvoordelen zijn toegestaan wanneer je specifieke producten in de categorie voeding of voedingssupplementen aanprijst, zoals op de verpakking, op een website of in brochures. Men is beperkt in het bevorderen van de verkoop van specifieke producten door een verbod op gezondheidsclaims die niet door de EFSA (European Food and Safety Authority) zijn goedgekeurd. Men behoudt de vrijheid van meningsuiting en mag beweringen doen over generieke werkzame stoffen, maar niet in relatie tot een product (wanneer die bewering niet is goedgekeurd).

Door de vitamine D toe te voegen mogen we dus een claim maken en is het product veilig voor de toekomst.
Dit is de reden geweest dat het product veranderd is, aangepast moest worden en niet meer dezelfde is als voorheen.

Sorbitol/ mannitol

Sorbitol is van nature aanwezig, vooral in pitvruchten: appels (0,5 g sorbitol / 100 g, 2,5 g sorbitol bevatten in 100 g gedroogde appels), peren, abrikozen, pruimen, perziken en aardbeien. Al deze pitvruchten bevatten grotere hoeveelheden sorbitol.
Mannitol zit in aubergine, selderij, andijvie, pompoen, rode bietuien. Sorbitol en mannitol zijn dus stevig verankerd in onze voeding.
Uiteraard gebruiken wij ook deze natuurlijke varianten.

Als u 6 tabletten Urticalcin met vitamine D (= dagelijkse dosis) inneemt, neemt u per dag minder dan 0,4 g sorbitol en mannitol.
Dit getal komt overeen met 16 g van een appel of ongeveer 1/10 van een appel”.

Vooral deze zin, “Dit getal komt overeen met 16 g van een appel of ongeveer 1/10 van een appel”. Trap hier niet in, een appel is organisch en niet meer te vergelijken voor het lichaam wanneer het anorganisch wordt gemaakt.

 

Deze is ook leuk: "De werkzame stof in alle producten van A.Vogel is altijd op 100% natuurlijke basis."  Er staat toch echt op de doos natuurlijke aroma's,  Niks natuurlijk aan, aroma's zijn synthetisch. Een misleidende truc!

 

 


"Wat zou Alfred Vogel hiervan gevonden hebben ?"

 

Echter er bestaan twee soorten zoetstoffen: natuurlijke en kunstmatige.

Natuurlijke zoetstoffen zijn bijv. producten zoals suiker en stroop. Ze worden gewonnen uit natuurlijke voedingsmiddelen, zoals groente, fruit en zetmeelrijke producten.

Kunstmatige zoetstoffen worden in een laboratorium of fabriek gemaakt. Ze leveren minder calorieën dan gewone suikers en worden daarom vaak gebruikt in light- en dieetproducten. Maar zij zorgen juist ervoor dat je snel honger krijgt, het zijn lege stoffen en schadelijk voor o.a je lever, kortom het heck je systeem.

 

Dan hebben we ook nog natuuridentieke zoetstoffen daar valt Sorbitol en Mannitol onder. 

 

De Vogeltuinen hebben een EKO Keurmerk, dit houd in dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen, maar wel anorganische, dat is niet chemisch? Dacht van wel, zo synthetisch als wat. Dr. Vogel producten zijn Zwitserse producten en zij passen dit aan.

Wat zou Alfred Vogel (1902-1996) hievan hebben gevonden?

Mijn advies is, let goed op als je producten van dr. Vogel koopt, laat deze 2 productenin ieder geval aan je voorbij gaan. Kijk eventueel voor vervanging van utricalsin bij het merk van BloemHeel, VSM of Schüssler Celzouten

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.