Krijg grip op je gezondheid dankzij de iGene healt DNA test.

Gepubliceerd op 3 januari 2023 om 16:42

Dankzij de DNA-test iGene HEALTH kun je nu gericht actie ondernemen. Aan de hand van jouw genetische aanleg en een persoonlijke prioriteitenlijst zie je welke leefstijlveranderingen voor jou de meeste gezondheidswinst opleveren. Is het duur?  Bedenk dan hoe duur medicijnen zijn waar je mogelijk ook levenslang aan vast zit. Deze test doe je 1 keer en is voor heel je leven. 

We zijn goed in het bestrijden van symptomen, nu is er het nieuwe pilletje Semaglutide om je gevecht tegen obesitas in te zetten. Ongeveer 10 jaar geleden was de gastric bypass en de sleev een uitkomst tegen het gevecht van obesitas. Maar zowel het pilletje als de gastric bypass hebben een permanente aanpassing van leefstijl nodig, gebeurd dat niet, komt het gewicht met de jaren er weer bij en met rente. Kortom wordt het niet eens tijd dat artsen- onderzoekers en wetenschap de oorzaak van het gevolg van obesitas aanpakkken i.p.v. zich te buigen in symptoom middelen- en  ingrepen? Zou een DNA test wel de permanente uitkomst bieden? 

Kun je gericht bij genetische aanleg actie ondernemen met de iGene DNA-test Healty test?

DNA daar is veel om te doen, men kan er kwaad mee, maar ook veel gezondheidswinst uithalen. Vorig jaar nam ik deel aan een Webinar van de Bloedwaardentest.nl, gezonder dankzij DNA test?’ In 2018 zag ik in het programma van ‘Dokters van morgen’ met Antoinette Hertsenberg, dat men via DNA afnamen konden zien welke voeding jouw lichaam nodig had en welke juist niet (kijk hier de uitzending terug of vanaf 9.55 , 28.28 en 34,25 minuten). Wat zegt TNO innovation for life, lees het hier. TNO en Habit lees het hier. Bekijk hier de TNO youtube, Phenotypic Flexibility as biomarker of health.

Ik zeg ook altijd, iedere bloemkool is geschikt voor iedere lichaam, maar niet ieder lichaam is geschikt voor de bloemkool”.

                             

Stel dat je een genetisch verhoogde kans op een aandoening hebt.

 

Dit zelfde en meer zag ik terug bij deze Webinar ‘gezonder dankzij DNA test?’ Als orthomoleculaire natuurvoedingsadviseur, vind ook ik het belangrijk om te weten wat mijn lichaam nu echt en niet echt nodig heeft. Is het genetisch bepaald dat ik bijvoorbeeld: overgewicht, alzheimer, kanker, darmproblemen kan krijgen? Hoe kan ik hier gezondheidswinst uit halen om mijn kans hierin te verkleinen? Welke medicatie en vaccins kan mijn lichaam verdragen en hoeveel mg? Hoe virus gevoelig ben ik? Maar ook welke supplementen heeft mijn lichaam nodig of niet? Kortom er is veel winst hierin te behalen. Mijn man en ik hebben deze test dan ook gedaan. Zo voorkom je ook onnodige onderzoeken om uit te vogelen waar je klachten nu vandaan komen. Met je DNA gezondgeidspaspoort, die ook strikt persoonlijk, VEILIG EN ANONIEM is, je privacy volledig gegarandeerd is, kun je o.a. onnodige onderzoeken en medicatie voorkomen. Bekijk de replay van de webinar 'Gezonder dankzij DNA test' hier. 

Hoe werkt de iGene Health DNA test?

Stel dat je een genetisch verhoogde kans op een aandoening hebt. En stel dat je iets kunt doen om de kans op deze aandoening te verkleinen. Dan is het toch geweldig dat je met die informatie je voordeel kunt doen?

Dankzij de DNA-test iGene HEALTH kun je nu gericht actie ondernemen. Aan de hand van jouw genetische aanleg en een persoonlijke prioriteitenlijst zie je welke leefstijlveranderingen voor jou de meeste gezondheidswinst opleveren. Goede voornemens hoef je niet meer te baseren op de laatste gezondheidstrends. Je kunt kiezen op basis van je eigen DNA!

In dit pakket: iGene app / Ruwe data / PDF rapport / Persoonlijke kenmerken / Medicijn-gevoeligheid / Farmacogenetica / Berichtenservice / Aandoeningen / Leefstijlprioriteiten

Lees hier verder bij welke aandoeningen, medicijngevoeligheid, leefstijladviezen .

Test of de iGene DNA health test iets voor jouw is? Doe de vragen test

De test is te verkrijgen bij bloedwaardentest.nl en bij iGene zelf.

Onthoud deze vuist regel ook, dat wat de natuur je aanreikt volwaardig in balans en voedzaam is, maar ook hierin "less is more, overdaad schaad".


Mijn DNA paspoort gaf mij veel inzicht over mijn lijf. Echter wat mij opviel is dat het leefstijl advies, men hier de regulieren richtlijnen van o.a het voedingscentrum hanteert. Bijvoorbeeld bij leefstijl adviezen kan een advies zijn een dash-dieet. Zo op het oog niks mis mee, prima dieet, echter houd dit ook in, meer half volle producten, mager vlees. Minder verzadigdevetten i.v.m. bijvoorbeeld hart en bloedvaten. Ze reppen in dit verhaal niet over transvetten die juist de boosdoeners zijn voor aandoening aan bijv. hart –en bloedvaten. Bij aandoeningen hart-en vaatziekten, staat transvetten wel benoemd helaas ook hier houden ze het regulier. We worden dus nog steeds bang gemaakt voor bepaalde vette  met name de verzadigde, die juist mogelijk ook belangrijk zijn voor je hart en hersenen. Als je naar de literatuur kijkt, dan blijken vet-arme diëten ook zeker niet de beste te zijn op de lange termijn. De waarschuwing met betrekking tot verzadigde vetten, had alles te maken met de zogenaamde Keys studie uit de jaren 60, wat inmiddels allang achterhaald is, blijkt ook uit vele studies en kan cardialoog Remko Kuipers je ook meer over vertellen. Toch jammer dat dit zo hardnekkig blijft en er misstanden door ontstaan. Ook zuivelproducten wordt als advies gegeven bij bijvoorbeeld botontkalking, oeps, waarom oeps, klik hier. Zuivel is geen optimale mensvoedingAls leefstijlcoach weet ik dat inmiddels wel, maar u als leek mogelijk niet. Daarom, doe altijd ook een zelfonderzoek, wat je mogelijk aan bijvoorbeeld persoonlijke leefstijl krijgt aangeboden. Onthoud deze vuist regel ook, dat wat de natuur je aanreikt volwaardig in balans en voedzaam is, maar ook hierin "less is more, overdaad schaad". Denk je werkelijk dat onze verre voorouders stierven aan welvaartziektes? Dacht het niet, wel stierven ze aan infectieziektes of lichaamelijke letsel. Wat betreft je DNA/Genen die liegen niet, daar kan je niet omheen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.