Ben jij bekend met deze bijzondere thee?

Gepubliceerd op 28 september 2022 om 15:29

Essiac-thee vs Flor Essence, een dierbare vriendin vroeg of ik deze thee kende, nee.

Ontdek hoe Essiac Thee kan helpen je optimale gezondheid te bereiken

Eigenlijk is de naam "thee" wat ongelukkig gekozen, betere benaming zou kunnen zijn "kruidendrank".

 

Jo zou Jo niet zijn als ze de gangen van deze thee niet na ging lopen. De thee heeft een bijzondere geschiedenis met een geneeskrachtige werking en behoort toe tot de Ojibwa indianen. 

Dit gegeven is al jarenlang bekend binnen de complementaire geneeskunde. Echter tot de dag van vandaag is het niet wetenschappelijk vast komen te staan dat de Essiac thee daadwerkelijk werkt. Er zijn namelijk nooit echte onderzoeken geweest! Ik zeg zelf altijd, "de beste wetenschap is de mens zelf", zeker als deze thee al vele decennia zijn bewijs heeft geleverd.

Volgens deskundigen is het echter vooral de synergie van de kruiden die de thee zo bijzonder maakt. Naast ontgiften heeft uw lichaam ook nog een stoot antioxidanten, vitaminen en mineralen nodig. Hiermee kan het lichaam zich herstellen. Deze zijn ruimschoots aanwezig in deze 8 Kruiden van de thee.

Ook huisdieren blijken baat te hebben bij deze thee.


"In Essiac thee zitten 4 kruiden, in Flor essenced zitten 8 kruiden,, 


Waar let je op bij het kopen van deze thee?

Eigenlijk is de naam "thee" wat ongelukkig gekozen, betere benaming zou kunnen zijn "kruidendrank". De naam thee komt omdat Flor Essence wordt getrokken van kruiden, het wordt alleen niet zo gedronken als thee.

Op de ene site lees je dat Essiac thee- (flor Essence), "zegen van een sjamaan" is, lees hier verder.  Op de andere site lees je verschil tussen Essiac thee en flor Essence thee en dat de naam 'Flor’Essence' niet afkomt van de sjamanen maar is bedacht door de fabrikant, Flora Manufacturing & Distribution (FMD) in Canada, lees hier meer over.  Dat geeft wat verwarring want wat is het verschil?  De waarheid van de naam laten we even in het midden, soms is dat niet meer goed te achterhalen. Kijk en voel voor jezelf wat voor jouw logische klink en is. Het belangrijkste is waar let ik op bij het kopen van deze thee!

Lezen is weten, zo las ik dat, zowel in de thee van Essiacthee.nl (eigenaar: Helma van Verseveld, KVK 73469866), als in de Flor’Essence van het merk FMD, 8 kruiden zitten. Op de site van Essiacthee.nl staat, dat het origineel uit 4 kruiden bestond er later 4 kruiden aan zijn toegevoegd en dan spreekt men van Flor Essence. Daar zitten mogelijk dus de verschillen van essiac-thee en Flor essence in.

Beide sites laten min of meer het zelfde lezen, alleen in een ander vorm geformuleerd.

Onthoud, wanneer 4 kruiden, met name de: grote Klis, Schapenzuring, rode iep en Turkse (Russische) rabarber, spreek men van essiac thee.  Wanneer 8 kruiden zoals hieronden benoemd spreekt met over flor Essence. 

                                                                        De 8 specifieke oorspronkelijke biologische kruiden


DETOX

Deze thee kan ook ingezet worden als je je lichaam een detox wilt geven, lees het hier

Er zijn vele manieren om je lichaam een detox te geven een ervan is met bitterzout samen met een goede kruiden thee help jij je lichaam te ontdoen van giftige stoffen. Vergelijkbaar met een voorjaarsschoonmaak in je huis. Hoe je dit kunt doen, dat lees je in mijn basis gids “laten we weer eens normaal doen 2.0”, op mijn website, ga naar peptalk klik hier.  

Mijn ervaring met deze thee?

Ik heb gekozen voor de Elixer van het merk FMD, waarom? Ik ben nogal praktische ingesteld en de droge thee van vraagt nogal wat aandacht. Als je dat leuk vindt om te doen, zeker een aanrader.

Waarom neem je deze thee als je gezond eet? Ook ik loop wel eens uit de maat, zeker in de vakantie, een extra ijsje of rood wijntje, iets te veel van de snelle koolhydraten, mmm lekker. Maar daarnaast, worden we zeker voor meer dan 40% bloot gesteld aan allerlei andere meuk, stress, digitale straling, we leven nu eenmaal in een giftige en vooral synthetische wereld. Kortom ons natuurlijke lijf leeft in een onnatuurlijke omgeving en die omgeving maakt ons ziek. Daarnaast, waarom nemen we pas iets als we ziek worden? voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden, om de titel van het boek van Paula Bakhuis maar te gebruiken. En dat klopt als een bus.

Merkte je wat? Jazeker bij iedere slok die ik nam voelde het als een innerlijke reiniging, na enkele dagen merkte ik dat mijn ontlasting een normale sigaar vorm kreeg. Ik heb dit niet snel, dat ik iets merk, maar hierbij had ik zoiets van, 'wauw', bijzonder.

De thee smaakt wat bitter, maar al snel wen je aan deze smaak. 

Nu is de elixer niet goedkoop in gebruik, de droge thee is goedkoper. Het merk FMD (orginele) heeft deze al in zakjes zitten, dus toch maar ook de droge thee besteld. Maar let goed op, de thee zet je niet zo als gewoon een kopje (kruiden) thee.het duurt minimaal 14 uur voordat je deze kan nuttige Lees de gebruiksaanwijzing daarom goed door. 

Hoe deze ervaring zal zijn, vernemen jullie t.z.t. van mij. 

Ik zeg, time for Essiac tea.


De kruidenmix en de klant en klare elixer zijn identiek aan elkaar.

Wanneer je de droge kruiden zelf gaat maken lees goed de gebruiksaawijzing door die je erbij krijgt. Gebruik voor de bereiding mineraalwater, liefst geen water uit de kraan gebruiken.

Wanneer deze is gemaakt is de aanbevolen dosis:

Je lost de hieronder vermelde hoeveelheid op in een gelijke of dubbele hoeveelheid warm of koud water.

Als je de Flor’Essence graag warm nuttigt dan kun je de gewenste hoeveelheid uit de fles schenken , dan alleen de hoeveelheid warm (mineraal) water toevoegen en liefst geen gebruik maken van bijvoorbeeld een magnetron, mits het in glas of stenen kom zit, maar dan nog, beter is om alleen het deel gekookte water toe te voegen.

De thee in kleine slokjes uitdrinken.Volwassenen: 2 x daags, 30-60 ml Flor-Essence, plus 30-60 ml koud of (warm/kokend) water toevoegen

Kinderen: (4 jaar en ouder): 2 x daags, 15-30 ml Flor-Essence, plus 15-30 ml koud of (warm/kokend) water toevoegen.

Innemen op de lege maag, tot een half uur voor het eten en/of vlak voor het slapen gaan. Na openen koel bewaren en binnen de 2-3 weken gebruiken.

Instructie zelf bewerking van de droge kruiden van FMD Flor-Essence. .


Reactie plaatsen

Reacties

Mellie Muller
een maand geleden

De gebruiksaanwijzing die in de doos van de losse kruiden zit van Flor Essence ben ik kwijt. Op internet kan ik hem niet vinden. Hebben jullie een gebruiksaanwijzing?

Praktijk Natuurlijk Normaal
een maand geleden

Beste Mellie ,
Zie blog. Gebruiksaanwijzing is toegevoegd.